Hladný zlodej ukradol potraviny a zákusky. Marenie výkonu úradného rozhodnutia. V Stropkove policajti nachytali sprejera. Hanobenie miesta posledného odpočinku.

30.12.2009 Celý región

Hladný zlodej ukradol potraviny a zákusky: Levočskí policajti vyšetrujú prípad vlámania sa do jedného z rodinných domov na Prešovskej ulici v Levoči.
V noci z pondelka na utorok si páchateľ vylomil dvere do uvedeného domu a ukradol si krabicu koláčov, slaninu, klobásy, salámy, dve torty a rôzne ovocie. Pre 28 ročného poškodeného majiteľa vecí tak vznikla škoda 130, -EUR a poškodením zámku dverí škoda 10, -EUR.

Marenie výkonu úradného rozhodnutia:
V utorok 29.12.2009 v čase o 00:25 h viedol po ceste z Hanušoviec smerom do obce Podlipníky osobné auto Škodu Superb s Vranovským evidenčným číslom 37 ročný muž z Jablone okr. Humenné. Vodič bol na ceste kontrolovaný policajnou hliadkou z OO PZ Hanušovce. Počas kontroly policajti zistili, že vodič viedol vozidlo napriek tomu, že mu bol rozhodnutím Okresného súdu Humenné uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov na dobu 48 mesiacov odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia dňa 30.10.2008. Teda vykonával činnosť, na ktorú sa vzťahuje rozhodnutie štátneho orgánu o zákaze činnosti. Vodič bol počas kontroly podrobený aj dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu s výsledkom 0,59 mg/l alkoholu na liter vydychovaného vzduchu (1.23 promile) . Vranovskí dopravní policajti začali trestné stíhanie a súčasne mu vzniesli obvinenie pre prečin \"Marenie výkonu úradného rozhodnutia\" .

V Stropkove policajti nachytali sprejera
V utorok 29.12.2009 v čase o 05.00 hod. hliadka OO PZ Stropkov počas obchôdzkovej služby zistila, že mladistvý 15 ročný A. G. zo Stropkova postriekal sprejmi dvere plechových garáži v areáli Pod vlekom v Stropkove a ľavú bočnú stenu druhej garáže rôznymi nápismi. Pre Mestský úrad Stropkov spôsobil škodu vo výške najmenej 33, -Eur. Policajti zistili, že okrem toho 26.12.2009 v čase okolo 22.00 hod. postriekal sprejom čelnú stenu budovy sa v areáli II. Základnej školy v Stropkove čím spôsobil pre Mestský úrad Stropkov škodu vo výške najmenej 165, -Eur a taktiež dňa 26.12.2009 v čase okolo 22.30 hod. postriekal sprejom na pravú bočnú stenu budovy bývalého riaditeľstva Nemocnice Stropkov na ul. Jilemnického v Stropkove čím spôsobil pre majiteľa budovy škodu vo výške najmenej 165, -Eur. V utorok 29.12.2009 poverený policajt OO PZ Stropkov začal trestné stíhanie a vzniesol mladistvému sprejerovi obvinenie pre prečin Poškodzovania cudzej veci. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

Hanobenie miesta posledného odpočinku
Stropkovskí policajti vyšetrujú od utorka tohto týždňa prípad poškodzovania svietnikov na štyroch náhrobných doskách na mestskom cintoríne v Stropkove, ku ktorému došlo v dobe od 20.12.2009 doposiaľ. Uvedeným skutkom tak páchateľ spôsobil celkovú škodu vo výške 108 , - Eur. V utorok 29.12.2009 poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Stropkov začal trestné stíhanie vo veci prečinu hanobenia miesta posledného odpočinku. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

Humenskí policajti chytili zlodejov, ktorí kradli v škôlke
V utorok 29.10.2009 v čase okolo 06,00 hod. bolo oznámené polícii v Humennom, že bola vykonaná krádež do Súkromnej materskej škôlky v Humennom. Policajti pri preverovaní prípadu zistili, že páchateľ vypáčil kovové mreže na suterénnom pivničnom okienku, vytlačil plech uvedeného okienka, vošiel dnu do budovy, kde v jej rôznych častiach povylamoval 5 dverí a z miestnosti riaditeľky odcudzil počítačovú zostavu, tlačiareň. Z ďalšej miestnosti odcudzil mobil. Pre uvedenú škôlku tak vznikla škoda za 1 630, - Eur. V priebehu dňa Humenskí policajti páchateľov vypátrali a obvinili pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci. Z týchto skutkov sú obvinení 18 a 16 roční Humenčania.
 

Vyberte región